Bezwaar huurverhoging

Jouw verhuurder wil de huur verhogen en jij twijfelt of dat mag? Als je nu al te veel betaalt mag je natuurlijk niet nog meer gaan betalen. 

De verhuurder moet een huurverhoging twee maanden voorafgaand aan de ingangsdatum schriftelijk aankondigen en hij mag dit maar één keer per 12 maanden doen. In de meeste gevallen mag de huur per jaar maar met 4,1% worden verhoogd. 

Het is belangrijk dat je eerst gaat controleren of je op dit moment al te veel huur betaalt of niet. Alleen als de kale huurprijs op of onder de wettelijk vastgestelde huurprijs ligt mag de huur worden verhoogd. Dat kan je hier berekenenMogelijk dat je nu al te veel betaalt. 

Als blijkt dat een verhoging niet terecht is kun je bezwaar maken. Je kunt dit formulier invullen en naar je verhuurder sturen. Bewaar zelf ook even een exemplaar. Als je deze brief naar je verhuurder hebt verstuurd hoef je de huurverhoging niet te betalen. 

Als jullie het vervolgens niet eens worden over de verhoging, neem dan contact met ons op of vul direct dit online formulier in bij de huurcommissie. Let op! Doe dit binnen zes weken na de voorgestelde ingangsdatum van de huurverhoging.