Terugvorderen servicekosten

Geen eindafrekening van de servicekosten ontvangen? Dat zien wij helaas vaker. Je betaalt namelijk vaak naast de kale huurprijs ook een bedrag voor servicekosten. Het gaat dan om kosten voor leveringen en diensten zoals een voorschotbedrag voor gas, elektriciteit, water, internet, maar bijvoorbeeld ook schoonmaakkosten.

Je betaalt dus elke maand een voorschot aan je verhuurder voor gas, water, elektriciteit en overige zaken. Van deze kosten hoor je elk jaar een specificatie te ontvangen, zodat je kan controleren of je voorschotten daadwerkelijk zijn uitgegeven. De verhuurder moet jou voor 1 juli van het nieuwe jaar laten weten welke kosten hij voor jou heeft gemaakt. Hij moet hierbij ook de facturen meesturen, zodat hij kan laten zien dat hij het niet verzonnen heeft. 

Als deze bedragen minder zijn dan het bedrag dat jij als voorschot hebt betaald, heb jij uiteraard recht op teruggave van dat bedrag. Wij kunnen ervoor zorgen dat jij een eindafrekening krijgt en dat je geld terug krijgt wanneer blijkt dat je te veel hebt betaald.

En meestal levert het je wat op, want uit de praktijk blijkt dat 90% van de huurders een te hoog bedrag aan servicekosten betaalt. Wil je  worden herinnerd dat het weer tijd is om te controleren of je een eindafrekening hebt gekregen? Meld je gratis aan voor de Servicekosten wekker!