6m² voor €878,-

Amsterdam staat er bekend om dat ze veel huur vragen voor kleine kamers, maar de kamer die we nu tegenkwamen spant de kroon.

Op de website Kamernet.nl wordt een kamer van zes vierkante meter aangeboden voor maar liefst van 878 euro per maand.

De kamer is onderdeel van een appartement aan de Amsterdamse Roetersstraat, dat je zult delen met één huisgenoot. Naast de huur van 878 euro per maand, wel inclusief gas/water/licht, ben je als huurder verplicht eenmalig 1700 euro te betalen. En je moet het bed en de boekenkast overnemen voor 250 euro.

Hoofdprijs voor de hoofdprijs

Voor deze hoofdprijs krijg je volgens de verhuurder ook wel de hoofdprijs terug. Het is een kamer met 'veel daglicht én uitzicht op een binnenhof'. Het appartement beschikt over een vaatwasser, een wasmachine en een droger. Ook mag je gebruik maken van de aanwezige pannen en het andere keukengerei.

Nog wel een kleine kanttekening: in het kastje in de kleine kamer, bevindt zich de boiler van het appartement. Netto houd je dus nog iets minder dan 6 vierkante meter over. Zie jij jezelf toch wel als nieuwe huurder van de kamer? Dan mag je 2828,- euro overmaken naar de verhuurder.

Bron: